Ed Sheeran op bezoek bij de projecten van Street Child in Liberia

Elk jaar organiseert Comic Relief, een bekend goed doel in Engeland de Red Nose Day. Dit is een evenement waarbij bekende artiesten geld ophalen voor kinderen in nood. Voor Red Nose Day, bezocht Ed Sheeran eerder dit jaar een aantal projecten van Street Child in Liberia.  

In Liberia ontmoette Ed Sheeran JD, een jongen van 14 die op dat moment al 6 maanden op de straat woonde. Hij sliep in een verlaten vissersboot op het strand. JD heeft zijn moeder verloren aan Ebola. Zijn vader heeft hem verlaten. JD wilt later president van Liberia worden, zodat hij scholen kan bouwen en eten kan geven aan arme kinderen. Bekijk hier het filmpje over Ed Sheeran en JD, dat is opgenomen door Comic Relief.

Het geld dat is opgehaald op Red Nose Day door Comic Relief zal worden besteed om de toekomst voor kinderen zoals JD te verbeteren. Street Child UK heeft sinds 2013 al meer dan 10.000 straatkinderen in Liberia geholpen. Dit jaar wilt Street Child nog 5000 kinderen de kans geven om naar school te gaan. Street Child bedankt Ed Sheeran en Comic Relief voor hun ondersteuning! 

Helen Yeh